Vongole – Christers italienske favoritt!

Det finnes ingen grunn til å ikke kose seg også i januar. Forsøk deg på herlige hjerteskjell, eller vongole, som er det italienske navnet på denne nytelsen.

Til 4 porsjoner:
  • 1 kilo vongole (hjerteskjell)
  • 1 dl hvitvin
  • 4 porsjoner spaghetti
  • Kjøttet av to tomater i terninger
  • 4 sjalottløk i skiver
  • 2 hakkede hvitløksfedd
  • 3 ss smør
  • 2 ss hakket persille
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje

Vongole (hjerteskjell, som de heter på norsk) med pasta er en av mine favorittretter fra det italienske kjøkken. Vongole er like lett å tilberede som blåskjell, og kan varieres i det uendelige.

Jeg spiser det alltid når jeg er i Italia, men lager det sjeldent her hjemme, fordi de norske skjellene har en tendens til å ha mye sand i seg. Sørg for å velg ut de som ikke har sand på seg, så blir det kjempegodt.

 

Slik gjør du:

  1. Skyll skjellene i vann.
  2. Kok spaghetti ett minutt mindre enn anvist på pakken.
  3. Sett en kjele på middels varme tilsett olje, sjalottløk og hvitløk. Stek under omrøring i to minutter.
  4. Tilsett skjellene og hvitvin, øk varmen og kok i ca tre minutter.
  5. Senk varmen, og tilsett tomat og kapers.
  6. Tilsett den varme spaghettien , smør og persille og rør rundt slik at alt blander seg. La stå på svak varme i noen minutter slik at smakene setter seg.

Server med godt brød!

Hilsen
signatur christer

 

 

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .