Velsmakende blomkålsuppe med røkelaks og kruttonger

Nå er det endelig sesong for den norske blomkålen! Blomkål kan brukes til det meste: den kan kokes, gratineres, grilles, lages som puré eller suppe. Forsøk Christers velsmakende blomkålsuppe med røkelaks og krutonger!

Til denne suppen trenger du:
  • 2 middels store blomkål
  • 3 stilker vårløk i små skiver
  • saften av en halv sitron
  • 5 dl H-melk
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl Kylling, fisk eller grønnsakkraft. Terning kan også brukes.
  • 250 gram røykelaks i biter eller små skiver
  • brødkrutonger
  • 3 ss hakket persille
  • salt og pepper

Denne oppskriften er beregnet til 4-6 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Del blomkålen i små biter,men spar ¼ hode
  2. Legg blomkål i en gryte og hell i melk så det dekker og kok blomkålen mør
  3. Kjør blomkålen glatt med en stavmikser.
  4. Tilsett kraft, fløte  og vårløk og kok opp igjen. La småkoke i ca 4-5 minutter
  5. Spe med mer melk eller fløte til ønsket konsistens.
  6. Smak til med salt pepper og sitronsaft.

Servering:

Hell suppen i suppetallerken og legg på laks og krutonger samt persille. Server gjerne med øl, rosevin eller Farris til.

Vel bekomme!

I Christer Berens Nytelser finner du flere smaksrike og enkle oppskrifter fra P4 Radiofrokost.

Publisert .
Arkivert under , , .