Varm chevresalat

Chevre er ekte fransk geitost – en perfekt ingrediens til å sprite opp enhver salat. Her har du oppskriften på en varm chevresalat: en klassiker som passer hele året!

  • 400 g chevre
  • 1 baguette
  • valnøtter
  • 2 ss honning
  • en pakke aspargestopper
  • 4 ss vinaigrettedressing tilsmakt honning
  • frissésalat og ruccula (tilsvarende et salathode)

Oppskriften er beregnet på fire personer.

Slik gjør du:

  1.  Sett ovnen på 200 grader.
  2. Kok og avkjøl aspargestoppene.
  3. Legg valnøttene i en stekepanne på middels varme. Hell over honningen og stek i et minutt under omrøring.
  4. Del baguetten i skiver og rist dem i ovnen til de får farge.
  5. Legg på chevre i skiver og sett på grillfunksjonen på ovnen. Følg med – når osten er smeltet er skivene ferdige.

Serveringstips:

Fordel salaten på en tallerken. Legg på aspargestopper, valnøtter og oliven, og drypp over dressingen. Legg baguetteskivene på til slutt.

Husk at tilbehør kan varieres. I denne oppskriften brukes asparges og oliven, men dette kan erstattes etter smak. Det klassiske vinvalget her er en ung, fruktig hvitvin, og aller helst en god sancerre.

Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .