Urtestekt lammestek med glasert fiken og granateple

Årets påske er sen, men den blir jammen god. Forsøk en liten vri til årets påskelam; med glasert fiken og granateple.

:
  • olivenolje
  • lammestek på 2½ kg
  • salt
  • pepper
  • 1 rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 neve bladpersille
  • 2 dl olivenolje
  • 100 g pistasjnøtter
  • 20 småløk
  • 6 friske fiken
  • 3 dl demerasukker
  • 100 g smør
  • 1 granateple

Denne oppskriften er beregnet til 4-6 porsjoner.

Slik går du frem:

  1. Forvarm ovnen til 175 °C.
  2. Salte og pepre steken og la hvile 1 time.
  3. Rens og skjær chili i skiver og hakk hvitløk og urter, og bland med olje.
  4. Gni inn steken med urteblandingen, legg den i en langpanne og dryss over grovhakkede pistasjnøtter.
  5. Rens løk og ha i pannen.
  6. Stikk et steketermometer i den tykkeste kjøttdelen og stek lammesteken i ovnen i 60–80 minutter, avhengig av stekens tykkelse. Når termometeret viser rundt 65 °C, er steken fin og rosa. Ta ut og la hvile. Øk temperaturen til 200 °C.
  7. Del fikener i to, legg halvdelene i en ildfast form og strø over demerasukker. Fordel smør over fikenene. Stek i ovnen i 10 minutter.
  8. Del og kakk ut frøene på granateplet og strø over før servering.
  9. Server gjerne lammesteken med yoghurt, salat og ris.

Publisert .
Arkivert under , , , .