Torsk med serranoskinke og ertepurré

Visste du at det er fullt mulig å kombinere skinke og fisk? Vi gir deg i hvert fall muligheten til å lage god torsk med serranoskinke og ertepuré! Se opp for gode smaksopplevelser.

Til denne retten trenger du:
  • 800 gram torskefilet i fire biter.
  • 200 gram erter
  • 50 gram (+ 6 ss) smør
  • 100 gram serranoskinke
  • 50 gram hakkede nøtter
  • 6 ts soya.

Oppskriften er beregnet på fire personer.

Slik gjør du:
1. Salte og pepre torsken og stek den i ovnen på 180 grader i ca 10 min.
Fisken er ferdig når den flaker seg.

– deretter:
1. 200 gram erter kokes uten lokk til de er myke. Hell av vannet og tilsett 50 gram smør. Mikse til puré med en stavmikser.
2. 100 gram serranoskinke og 50 gram hakkede nøtter, for eks valnøtter, skjæres i små biter og, tørkes i ovnen samtidig og like lenge som torsken.
3. Lag soyasmør ved å smelte 6 ss smør og sil bort bunnfallet. Tilsett soya.

Publisert .
Arkivert under , , , , .