Sursild og tomatsild

Har du ikke kommet i julestemning riktig enda kan disse rettene kanskje hjelpe deg. Lag hjemmelaget sursild og tomatsild!

Dette trenger du til sursilden:
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 2 sjalottløk, kuttet i tynne skiver
  • 1 ts hel pepper
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 stk laurbærblad
  • 4 spekesildfileter
til tomatsilden:
  • 1 dl tomatpurre
  • 2 del sukker
  • 1 dl solsikkeolje
  • 4 ss vann
  • 1 stk rødløk
  • nykvernet pepper
  • 2 stk laurbærblad
  • Litt finhakket persille
  • 4 kryddersildfileter

Slik lager du sursilden:

  1. Spekesilden vannes ut i alt fra 2 til 12 timer. Det kommer an på hvor salt den er.
  2. Sildefiletene kuttes i fingertykke biter
  3. Kok opp eddiken med krydder, vann og sukker
  4. Avkjøl laken
  5. Kutt løken i skiver
  6. Legg sild og løk lagvis i et glass
  7. Slå eddiklaken over
  8. La det hele stå og trekke i to døgn

Slik lager du tomatsilden:

  1. Løken finkuttes
  2. Kryddersild kuttes i fingertykke biter
  3. Fres tomatpurren i litt olje
  4. Tilsett eddik, vann, krydder og spe inn resten av oljen
  5. Avkjøl
  6. Bland inn sild, persille og løk
  7. Smak til med nykvernet pepper

Publisert .
Arkivert under , , .