Stekt makrell med stuet spinat

Nystekt makrell er herlig sommermat! Har du prøvd den med stuet spinat?

Til denne retten trenger du:
  • 800 gram makrellfileter
  • smør til steking
  • mel til panering
  • salt og hvit pepper
  • 300 gram spinat
  • saften av en halv sitron
  • skallet av en halv sitron
  • 3 sjallotløk i skiver
  • to skrelte hvitløkfedd
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 ts kapers (kan sløyfes)

Slik lager du makrellen:

  1. Sett ovnen på 150 grader.
  2. Salte og pepre makrellfiletene og vend dem i mel.
  3. Smelt smør i en stekepanne på middels til høy varme.
  4. Stek filetene ca  2-3 minutter på hver side.
  5. Sett inn filetene i ovnen.

Så lager du den stuede spinaten:

  1. Bruk den samme steikepannen som du stekte fisken i.
  2. Legg i løken og ha på middels varme.
  3. Når løken er gylden legges spinaten i.
  4. Sett et hvitløk fedd på en gaffel og rør rundt til  spinaten har falt sammen.
  5. Tilsett crème fraîche og kapers og rør om.
  6. Tilsett revet sitronskall og sitron saft.
  7. Krydre med salte og pepper etter smak.

Server med kokte ferske poteter.

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .