Steinbit med en smak av middelhav

Oppskriften er hentet fra boken «Christer Berens’ Nytelser».

Ingredienser for 4 personer:
  • 800 gram steinbittfilet, renskåret, delt i fire pene biter.
  • 2 sjalottløk, finsnittet
  • 1 fedd hvitløk, snittet
  • 1 dl olivenolje
  • 2 plommetomater, hakket, uten skall og kjerner
  • 1 ss basilikum, hakket
  • 2 vårløk, snittet
  • 1 ss kapers
  • 1 ss hakkede svarte oliven
  • saften av en sitron

Stek steinbiten 2 minutter på hver side så sett den inn i ovnen i ca. 5 minutter på 170 grader.

La løk, vårløk og hvitløk trekke i olivenolje på lav varme til den er mør ca 5 min. Lav varme er 2 på komfyren.

Bland i tomat, basilikum, kapers, oliven og sitronsaft rett før servering.

Publisert .
Arkivert under , , .