Sprøstekt andelår med nykål

Nå er det høysesong for den friske og sprø nykålen. Stek den gjerne sammen med vårløk og sesamfrø som fantastisk tilbehør til anebryst!

Til denne retten trenger du: Andelårene
  • 4-6 andelår
  • 2 ss olje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk ingefær
Nykålen
  • 2 ss andefett
  • 1 nykål
  • 5 stilker vårløk, delt i 3 cm lange biter.
  • 1-2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ts hakket ingefær
  • Salt og pepper
Tilbehør
  • 600 g poteter

Denne oppskriften er beregnet på fire personer.

Slik går du frem:

Først – andelårene

  1. Bland alle ingrediensene og marinér i minst en time.
  2. Legg andelårene i en stekepanne med skinnsiden ned.
  3.  Stek på skinnsiden i tre minutter. Snu andelårene, og stek videre i to minutter.
  4. Sett inn i ovnen på 150 grader i ca. en time.
  5. Dersom du ønsker sprøtt skinn – sett på grillfunksjonen de siste fem minuttene.
  6. La andelårene hvile i minst fem minutter.
  7. Ta vare på fettet som blir underveis, det er perfekt å bruke til steking.

Nykålen

  1. Varm 2 ss andefett.
  2. Del nykålen i passende biter og legg i pannen.
  3. Tilsett de øvrige ingrediensene.
  4. Sett på middels til høy varme i 3-4 minutter. Rør om underveis.

Potetene

  1. Del potetene i to, og kutt i 1-2 cm tykke skiver.
  2. Kok i fem minutter.
  3. Hell av vannet og la potetene kjøles ned.
  4. Stek potetene i 2-3 ss andefett sammen med salt og pepper til de får farge.
  5. Oppbevar potetene i ovnene sammen med andelårene til resten er klart til servering.

Dryss gjerne litt persille over før servering. Denne retten passer utmerket til en deilig rosèvin.

Flere spennende oppskrifter finner du i Christers bok Nytelser – proppfull av P4-lytternes favorittoppskrifter!

Publisert .
Arkivert under , , .