Sprøstekt andebryst med olivensjy

Har du lyst på en skikkelig godbit å servere til venner og familie denne helgen? Prøv sprøstekt andebryst med olivensjy – så godt!

Til andebrystene:
  • 3 andebryst
  • Salt & pepper
  • ½ ts knust fenikkelfrø (kan sløyfes)
  • Olje til steking
  • Forvarm ovnen i til 180 grader
Til olivensjyen:
  • Fettet fra stekepannen
  • 2 ts soyasaus
  • 4 ss kakket sort oliven (gjerne Kalamatra)
  • 0,5 dl hvit vin eller 0,5 dl vann med en ts sitronsaft

Oppskriften er beregnet på fire personer.

Slik tilbereder du andebrystene:

1.    Skjær ruter i brystene.
2.    Krydre brystene og la de ligge i romtemperatur slik at krydderne trekker inn. Gjerne opp til en time.
3.    Varm opp en jernpanne til nest høyeste varme og stek brystene på skinnsiden først i tre minutter vend brystene og senk varmen til middels og stek i 3 minutter til.
4.    Sett inn brystet i ovnen til de har en kjernetemperatur på 58 grader (ca. 8 minutter).
5.    Hvil brystet i ca. 15 minutter på  rist i romtemperatur.

Slik lager du olivensjyen:

1.    Sil andefettet over i en kasserolle
2.    Kok opp sammen med vinen
3.    Senk varmen tilsett soya og oliven
4.    Smak til med litt pepper

Servering
Sett inn andebrystet i ovnen i ca. 3 minutter. Skjær i fine skiver og hell over sausen. Ovnsstekte grønnsaker passer fint til.

Publisert .
Arkivert under , , .