Sommerens deiligste cæsarsalat

En cæsarsalat er lett å lage, fantastisk god og består originalt av romanosalat, krutonger, dressing og parmesan. Herlig til grillsesongen!

Til salaten trenger du:
  • 150 gram lufttørket skinke
  • en mozzarella, helst av bøffelmelk
  • 2 ss revet parmesan
  • brødkrutonger av fire loffskiver
  • 1 hode romanosalat
  • 3 stk stenger av vårløk, snittet
  • 1 bunt kokt asparges, hvit eller grønn
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • kjøtt fra en tomat
  • 1-2 ss hakket persille
Til dressingen trenger du:
  • 2 eggeplommer
  • 1 ts. Dijonsennep
  • 1 ts. hvitvinseddik
  • ca. 1,5 dl olje. Bland gjerne 50/50 olivenolje og nøytral olje
  • 2 ss revet parmesan
  • 1 ts Worcestershiresauce
  • salt og pepper
  • 1 ss hakket persille

Cæsarsalater kan varieres i det uendelige, og her har Christer benyttet lufttørket skinke og mozzarella.

Tilbredningstid: 20 minutter
Slik gjør du:
salaten
  1. Vask salaten og tørk den. Det er viktig at salaten blir helt tørr, hvis ikke vil ikke dressingen feste seg på den og i stedet bli liggende som en suppe i bunnen av salaten. Her bruker du selvsagt din nye salatslynge.
  2. Stek loffen i litt smør sammen med et par fedd hvitløk i panna. Kutt den opp i biter.
  3. Bland salaten sammen med oljen og eddiken, og legg det opp på fire tallerkener.
  4. Bland skinke, mozzarella, tomatkjøtt, sukkererter og krutonger med litt av dressingen i en bolle, og legg dette opp på salaten.
  5. Fordel parmesan, samt resten av dressingen  på toppen.

dressingen

  1. pisk eggeplommer, sennep og eddik sammen
  2. spe med olje i en tynne stråle til den får en dressingkonsistens. Bruk gjerne en stavmikser til dette. Jo mer olje du heller i, jo tykkere blir den
  3. bland inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Tips
Når du koker grønn asparges smaker den best etter å ha fosskokt i tre minutter og kjøler den ned. Hvit asparges skal trekke i ti minutter. Vannet skal være lettsaltet, og tilsetter du et par sukkerbiter blir aspargesen sprøere og smaken fremheves.
Til cæsarsalaten vil det passe med en tørr og frisk rosévin eller en lett frisk hvitvin fra Italia.
Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .