Skreien er her – med tunge og rogn!

Februarmåned er skreiens måned, nå er den endelig her igjen! Men har du forsøkt å spise den med torsketunge og rogn som tilbehør?

Til skreien:
  • 700 gram torskerygg i fire biter
  •  4 stk. torsketunger
  • Ca. 20 gram kokt torskerogn
Til sausen:
  • 150 gram smør
  • 1dl hvit vin
  • 1 hakket sjalottløk
  • 4 ss. Kremfløte
  • 2 ss. Hakket persille
  • 1 eggeplomme
  • Salt, pepper og litt sitron saft

Slik gjør du:

Oppskriften er beregnet for4 personer

700 gram torskerygg i fire biter
4 stk. torsketunger
Ca. 20 gram kokt torskerogn

Torskeryggen:

1.      Sett ovnen på 100 grader.
2.      Strø salt på torskryggen og la ligge og trekke i15 minutter.
3.       Skyll fisken med vann og tørk den.
4.       Salte og pepre fisken
5.       Stek fisken i olje på høy varm  to minutterpå vær side.
6.       Senk varmen og klikk i to ss. med smør og øssmør over fisken
7.       Sett fisken i ovnen

Torsketungen:

1.      Legg torsketungene i 2 dl vann sammen med 2 ss.salt og 1. ss. sitron i 15 minutter
2.       Tørk tungene og stek dem på middelsvarme i smørca. 3 minutter på hver side.

Kokt torskerogn:

1.      Skjær cm tykke skiver og vend dem i mel
2.      Stek på middelsvarme i smør ca. 1 minutt på hverside.

Sausen:

1.      Stek løken på svak varme i en liten kasserollesamen med litt smør.
2.       Øk varmen og tilsett vin og kok ned til ca. 2ss.
3.       Tilsett fløte og kok ned til ca. halvparten. Det tarca. 2 minutter.
4.      Senk varmen til det laveste og klikk i smørsamtidig som man visper en ss. smør i gangen. Sausen må ikke koke nå for dasprekker den.
5.      Tilsett eggeplommen og visp ordentlig.
6.      Øk varmen litt samtidig som det røres i sausen.Da tykner den. Men sausen må ikke nå kokepunktet
7.      Smak til med salt, pepper og evt, litt sitron

Publisert .
Arkivert under , , , , .