Skrei – en ultimat helgedelikatesse

Nå er skreien her igjen! En billig helgedelikatesse som garantert gir vann i munnen!

Til skreien:
  • 700-800 gram skreirygg med skinnet på
  • olje og smør til steking
  • salt og pepper
Til sausen:
  •  1 stor fin hakket sjalottløk
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ts hvitvins/sherry/rødvinseddik
  • 2 dl fiskekraft (gjerne Jacobs)
  • 1-3 ss sitronsaft (etter smak)
  • 2 ss hakket persille
  • 200 gram smør

Skrei er en fisk som kan tilberedes på mange ulike måter. Tradisjonen er å trekke den i varmt vann og servere den med smeltet smør. Men min favoritt er å steke den med skinnet på.

 

Slik gjør du:

  1. Skyll skjellene i vann.
  2. Kok spaghetti ett minutt mindre enn anvist på pakken.
  3. Sett en kjele på middels varme tilsett olje, sjalottløk og hvitløk. Stek under omrøring i to minutter.
  4. Tilsett skjellene og hvitvin, øk varmen og kok i ca tre minutter.
  5. Senk varmen, og tilsett tomat og kapers.
  6. Tilsett den varme spaghettien , smør og persille og rør rundt slik at alt blander seg.
  7. La stå på svak varme i noen minutter slik at smakene setter seg.

 

Server med godt brød!

Hilsen

signatur christer

Publisert .
Arkivert under , , .