Sauser med Pal & Berens-matvin

Pal & Berens-matviner er en naturlig ingrediens når du vil lage en ekstra god saus. Her finner du tre oppskrifter som er perfekte for matvinene.

Til sitrussyrlig smørsaus:
  • 2 dl Pal & Berens hvitvin
  • 1 sjalottløk
  • 1 ss fløte
  • 150 g usaltet smør
Til kremet soppsaus:
  • 400 g blandet skogsopp
  • 1 stor sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss smør, til steking
  • 2 dl Pal & Berens hvitvin
  • 3 dl fløte
  • 1 ss hakket timian
  • 1 ss hakket persille
Til rødvinssjy:
  • 1 sjalottløk
  • 2 dl Pal & Berens rødvin
  • 2 dl god kraft, helst uten salt
  • 100 g usaltet smør

Sitrussyrlig smørsaus  –  passer til hvit fisk
Ha hvitvin og finkuttet sjalottløk i en kjele og reduser til cirka en tredel. Tilsett fløten og pisk inn smøret over moderat varme. Smak til med salt og pepper, og noen dråper sitronsaft.

Rødvinssjy  –  passer til okse og lam
Kok opp finkuttet sjalottløk og rødvinen. La væsken reduseres til en tredel, tilsett kraften og kok inn til det halve. Rør inn smøret i små terninger, kok opp og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.

Kremet soppsaus  –  passer til rødt kjøtt og vilt
Rens og del soppen i mindre biter, tilsett finkuttet sjalottløk og hakket hvitløk og stek i smør til soppen slipper vannet. Hell over Pal & Berens hvitvin og kok forsiktig i 15 minutter. Ha på fløten og kok til det tykner lett. Tilsett urtene og smak til soppen rett før servering.

Oppskriftene er fra boken Mat + Vin = Sant

Publisert .
Arkivert under , , .