Sakuska – russisk tapas!

På selvseste Valentinsdagen lagde Christer tapas på russisk i Nytelsesfredag. Perfekt som tilbehør til taco eller som snack.

Til avjar:
  • 5 røde paprika
  • 1 aubergine
  • 2-3 hvitløksfedd
  • Sitronsaft
  • Olje
  • Tabasco eller fersk chili (etter smak)
  Til rødbetchips:
  • rødbeter
Til fattigmannskaviar:
  • 1 medium aubergine
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 cm chili (finhakkes), evt. ½ ts chilipulver
  • ½ ts kummin (kan sløyfes)

Avjar

  1. Legg paprika, aubergine og hvitløk, uten å skrelle eller dele, inn i forvarmet ovn på 250 grader og la det steke i 30 minutter.
  2. Legg alt i en bolle med lokk/plastikk i 15 minutter eller til det blir kaldt.
  3. Fjern skrell, stilker og frø.
  4. Kjør med stavmikser, men ikke for mye, det skal ikke være smooth.
  5. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  6. Noen dråper tabasco for litt ekstra piff.

Tørkede rødbetchips

  1. Skrell rødbeter og skjær dem i løvtynne skiver.
  2. Stekes i ovnen på 120 grader i 1 time.
  3. Skru opp temperaturen til 180 grader i ca. et kvarter, til chipsene er sprø.
  4. Spises som snacks eller brukes som skje i dip.

Fattigmannskaviar

  1. Stek auberginen i ovnen på 250 grader i 30 minutter.
  2. Legg i hvitløksfeddene etter 20 minutter.
  3. Skrell aubergine og hvitløk.
  4. Bland alt i en gryte (med en stavmikser) sammen med resten av ingrediensene og kok opp.

Publisert .
Arkivert under , , , , .