Saftig rekesalat

Om sommeren er det fristende med lettere mat – lag en sprø salat med håndskrelte reker!

Til 4 personer: Salaten:
  • 600 gram uskrelte reker
  • to stykk hjertesalat
  • en isbergsalat
  • fire-fem stilker med vårløk
  • 10-15 cherrytomater
  • to dl. ristede brødkrutonger (kan sløyfes)
Vinaigretten:
  • en ss. vineddik
  • en tsk. sennep
  • fem ss. olivenolje
Dillmajones med revet ost:
  • en eggeplomme
  • fem ss. med nøytral matolje
  • en ss. vineddik
  • en tsk. sennep
  • salt og pepper
  • tre ss. dill
  • tre ss. revet ost (parmesan eller wangensteen ost)

Slik gjør du:

1. Vask og rens salaten – tørk den godt.
2. Bland alle ingrediensene til vinaigretten i en boks med lokk og rist.
3. Lag majonesen ved å blande eggeplomme, eddik og sennep – og rør inn oljen forsiktig under omrøring.
4. Smaksett med salt, pepper, nyhakket dill og revet ost.
5. Bland salat, tomat og vårløk sammen med vinaigretten og rør godt. Bruk en stor bolle.
6. Legg salat på tallerken, og strø over reker, brødkrutonger og drypp over majones (Evt. mer hakket dill og revet ost etter eget ønske)

Fristet til å lage flere småretter? Enkle og smaksrike oppskrifter finner du i bøkene våre.

Publisert .
Arkivert under , , , .