Saftig kalvebiff med krydret tomatsaus

Biff er nydelig helgemat. Prøv gjerne med en krydret tomatsaus, og du har en herlig rett!

Til denne retten trenger du:
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1/2 stk finhakket rød chili
  • 2 ss olje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1/2 dl eplecidereddik
  • 1/2 ss sennep
  • 1/2 ss worchestershiresaus
  • 1 ss sukker
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Beregn ca 200 gram per person. Biffen blir saftigere om den er stor. Derfor er det bedre å steke en 400 grams biff, og deretter dele den på to etter at den har hvilt.

Slik gjør du:

  1. ta ut kjøttet av kjøleskapet en time før
  2. gni inn kjøttet med salt og krydder et par minutter før den stekes
  3. la pannen bli ordentlig varm før du tilsetter nøytral olje
  4. stek biffen i to-tre minutter på hver side
  5. senk varmen og tilsett en god klatt med smør. Gjerne litt krydder som f. eks. knust hvitløk og fersk rosmarin
  6. sett inn steketermometeret i kjøttet. 58 grader er perfekt for deg som liker biffen medium stekt
  7. sett inn kjøttet i ovnen på ca 90 grader, og la den hvile der på rist til resten av maten er ferdig. Minimun ti minutter

Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .