Rosastekt andebryst med kaffesaus

Skap en gastronomisk helaften ved å lage Christers favoritt fra Bagatelle: rosastekt andebryst med kaffesaus!

Oppskriften er beregnet på fire personer.

Til andebrystet trenger du:
  • 2 stk andebryst á 400 g
  • 500 g ferskpotet kuttet i terninger
  • 150 g sjalottløk
  • 100 g vårløk
  • 200 g spinat
  • 1/4 ts karve
  • 200 g fersk asparges kuttet i terninger
  • steketfett fra anden
  • salt og pepper
Til kaffesausen trenger du:
  • 2-3 dl andekraft
  • 2 ss sitronsaft
  • 10 hele kaffebønner
  • 15 hakkede oliven
  • 100 g smør
  • 1/8 ts karve
  • soyasaus
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Steg 1 – lag andebrystet

  1. Stek andebrystet i en langpanne med skinnsiden ned. Du trenger ikke fett, det er nok i skinnet.
  2. Når anden er brunet på begge sider, sett den i ovnen på 150 grader til steketermometeren viser 60 grader. La anden hvile i minimum 20 minutter.
  3. Bruk andefettet fra stekingen til å steke potetene og grønnsakene.
  4. Krydre kjøttet med salt, pepper og karve.
  5. Tilsett spinat.

Steg 2 – lag kaffesausen

  1. Kok opp andekraft, sitronsaft, og grønnsaker.
  2. Tilsett sitronsaft og la det koke sammen.
  3. Ha i kaffebønnene, og la sausen trekke til den smaker mild kaffe. Sil og kok opp sausen på nytt.
  4. Pisk i smøret.
  5. Krydre til slutt saus med salt, pepper og karve. Tilsett soyasaus for farge.

 

Vel bekomme!

Publisert .
Arkivert under , , .