Rakfisk- og røkelaksrull

Har du lyst til å prøve deg på en enkel rett som passer perfekt til jul? Denne retten er den perfekte appetittvekker når gjestene kommer. Best av alt er den enkel å lage!

Til denne retten trenger du:
  • 300 g rakfiskfileter
  • 300 g røkelaks
  • 1 rødløk
  • 2 dl Snøfrisk
  • 2 dl crème fraîche
  • Saft fra en halv sitron
  • Revet skall fra en halv sitron
  • 3 ss dill, finhakket
  • 4 store lefser

Oppskriften er beregnet til 6 personer.

Slik går du frem:

  1. Hakk rakfisk og røkelaks i små biter. Finhakk løken.
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Smak til med salt, pepper og finhakket dill.
  3. Smør blandingen tynt utover lefsene.
  4. Rull sammen og skjær opp i passe store biter.

Server sammen med et glass musserende vin, og du vil garantert sette gjestene dine i julestemning.

Er du interessert i å lage annen julemat? Hvorfor ikke lage din egen gløgg, eller finne ut hvordan du kan steke reinsdyr og annen viltfilet?

Vel bekomme!

Den store julekokeboken

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Den store julekokeboken.

Publisert .
Arkivert under , , .