Rabarbrasuppe med jordbær

6. juni er «Svenska flaggans dag», og Christer disket opp med nydelig rabarbrasuppe med jordbær i P4 Radiofrokost. Suppen er billig, god og veldig enkel å lage!

Til denne oppskriften trenger du:
  • 500 gram rabarbra
  • 8 dl vann
  • 1 sitron eller lime
  • En kurv med jordbær
  • 4 ss sukker
  • Vaniljeis

Slik gjør du:

  1. Skrell rabarbraen. Kok opp vannet og legg skrellet i vannet slik at det får koke med i ca. 10 minutter. Kutt den rensete rabarbraen i ca. 1 cm store biter.
  2. Ta opp skrellet av vannet og tilsett den rensete rabarbraen sammen med sukker og lime/sitron. Kok i minimum 30 minutter. Bruk en stavmikser for å kjøre suppen glatt.
  3. Del jordbærene i skiver og legg dem i dype skåler. Riv litt lime-/sitronskall over. Hell over den varme suppen og legg en kule is på toppen.

 Tips: Suppen kan også serveres kald.

Vel bekomme!

I Nytelser finner du flere smakfulle desserter som er gode og enkle å lage. Ta en titt!

Publisert .
Arkivert under , , .