Pulled pork

21. mars lagde Christer pulled pork i P4 Nytelsesfredag. Retten tar lang tid å lage, men hva gjør det når det smaker så godt?

Til denne retten trenger du:
  • 1,5 kg benfri svinekam
til sausen:
  • 1 dl Kikkoman soyasaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 chili uten frø
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ss worchestersaus
  • 1 ts karri
  • 2 dl knuste tomater
til krydderblandingen:
  • 2 ss salt
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ss kummin
  • 1 ss korianderfrø
  • 3 ss sennep, helst Dijon
  • 1 ss sukker (helst brunt rørsukker)

Oppskriften er beregnet på 6-8 personer.

Stek på 125 grader i 8 timer.

Slik gjør du:

  1. Gni inn krydderblandingen i kjøttet og la stå i minimum en time i romtemperatur (gjerne over natten).
  2. Bland alle ingrediensene til marinaden. Varm opp og kjør med en stavmikser til en jevn masse.
  3. Legg kjøttet sammen med marinaden i en gryte, sett på lokk og sett inn ovnen.
  4. Stek i ovnen i ca. 6-8 timer. Tilsett vann underveis hvis marinaden blir for tørr.
  5. 30 minutter for servering: Øk varmen til 170 grader og øs marinade over kjøttet jevnlig.

Og så var det sausen;

  1. Hell marinaden over i en kjele og kok opp.
  2. Tilsett litt vann hvis sausen er for tykk før du koker opp.
  3. Smak til med salt og eventuelt mer krydder.

Serveringstips
Her er det mange varianter. Server for eksempel kjøtt og saus i pitabrød eller hamburgerbrød. Du kan også bruke tacoskjell og annet tradisjonelt tilbehør til taco.

Publisert .
Arkivert under , , , , .