«Pulled beef»-taco!

Det er fredag igjen og tid for taco. Hvorfor ikke kjøre hjemmelaget variant med ny vri? Garantert supergodt, lover Christer!

Dette trenger du: til kjøttet
  • 1,5 kg entrecote eller annet fettrikt oksekjøtt
  • 1 ss carry
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ts knust fennikelfrø
i gryten
  • 1 dl kikkoman/soyasaus
  • 2 dl hakkede tomater
  • 0,5 dl tomatpure
  • 3 stk løk i skiver
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts chilipepper (kan variere)

Oppskriften er beregnet på 6 personer – perfekt til hele familien, eller som seks middager hvis du er heldig å bo alene!

Slik går du frem:

  1. Gni alt krydderet inn i kjøttet.
  2. La kjøttet ligge minimum en time på kjøkkenbenken eller gjerne i kjøleskap over natten.
  3. Bland så løk, salt og sukker sammen i en gryte. La det ligge i 10 minutter
  4. Legg i tomatpure, tomater og soyasaus
  5.  Legg kjøttet på toppen og sett på lokk
  6. Sett inn gryten i en forvarmet ovn på 180 grader
  7. Senk temperaturen etter 20 min. Hvis du senker til 140 grader må kjøttet stå i minst fire timer. Hvis du senker til 100 grader må det stå i åtte timer.

Serveringstips:

Pulled beef er perfekt i tacolefser. Rull lefsene gjerne og gratinere dem med ost på toppen som vist på bildet over. Kjøttet er også godt i hamburgerbrød, eller som en matrett med ris.  Bruk gjerne rømme, tomatsalsa og avokado som tilbehør.

Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .