Posjerte egg og asparges – perfekt tilbehør til gravet laks

Til nydelig gravet laks gjelder det beste tilbehøret. Server laksen med eksempelvis god asparges og nydelig økologisk Rørossmør og egg fra Korsvold gård på Hvaler.

For å lage det herlige tilbehøret trenger du: asparges
  • 1 bunt hvit asparges
  • 1 liter vann
  • 2 msk sukker
  • 1 msk salt
  • 2 ss sitronsaft
porsjerte egg
  • 4 stk egg
  • 2 msk eddik
  • 2 tsk salt
varmt smør
  • 100g smør

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

Slik gjør du:

Asparges

  1. Kok opp sukker, salt og sitronsaft, senk varmen og legg i aspargesen.
  2. La det koke på svak varme i ca 20 minutter.

Posjerte egg

Bruk en bred kjele og fyll med vann så det dekker 10 cm av kjelen

  1. kok opp vann sammen med eddik og salt, senk deretter varmen
  2. knekk et og et egg i en øse og legg forsiktig egget i vannet
  3. la det syde på svak varme i ca 4 minutter
  4. ta opp egget med en hullsleiv

Varmt smør

  1. varm ca 100 gram smør i en kjele og la det bli svakt brunt
  2. ta bort skummet på toppen av smøret
  3. hell smøret over i en ren kjele, uten at bunnfallet følger med
  4. tilsett 1 tsk sitronsaft, samt litt salt og pepper

Servering:

  1. skrap bort krydder og gammel dill fra gravlaksen og strø på ny, fersk dill, samt litt salt og nykvernet pepper
  2. legg asparges på en tallerken
  3. hell over smør
  4. legg på laksen og egget
  5. pynt til slutt med litt dill

Tips:

Server retten gjerne med en god tysk riesling eller en litt kraftig øl.

 

Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .