Piccata på svinefilet med tomatsalsa og asparges

Forsøk deg på svinekjøtt med en ny vri! Lag en deilig piccata med tomatsalsa og asparges. Garantert gode smaker.

Denne oppskriften rekker til 4 porsjoner. Til piccataen:
  • 700 gram mørt svinekjøtt
  • hvetemel
  • 3 egg
  • 50 gram raspet parmesan
  • 50 gram raspet cheddarost eller annen gulost
  • salt og pepper
Til tomatsalsaen:
  • 1 boks knuste tomater
  • 3 ss olivenolje
  • 1 rød paprika
  • 3 sjalottløk
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 2 ss frisk basilikum
  • salt og pepper
Til aspargesen:
  • 1 bunt asparges
  • 3 ss salt
  • 2 ss sukker
  • smør

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

Slik gjør du:

Lag først piccata:        

  1. Kjøttet skjæres i 2 cm tykke skiver og bankes til 1 cm tykke fileter
  2. Visp sammen eggene, og ha i parmesanosten og litt salt og pepper
  3. Vend kjøttet først i melet, og deretter i eggeblandingen
  4. Stekes på middels høy varme til de er nesten helt ferdige
  5. Legg dem i ovnen på 130 grader, så gjør de seg ferdige der mens du lager resten av maten.

Lag så tomatsalsaen:

  1. Skjær sjalottløken i skiver og finhakk paprikaen. Stek det gyllent på svak varme i olivenolje
  2. Finhakk hvitløken, og stek i 30 sekunder
  3. Tilsett de knuste tomatene og kok i minimum 10 minutter
  4. Smak til med salt, pepper og basilikum

Til slutt lager du aspargesen:

  1. Skrell cirka 1 cm under toppen og kutt av den nederste delen
  2. Kok opp 1 liter vann, og tilsett 3 ss salt og 2 ss sukker
  3. Kok aspargesen i 5 minutter
  4. Avkjøl aspargesen i kaldt vann, hvis det ikke skal serveres med én gang. Varm dem så opp igjen med litt smør i en kjele før servering.

 

Tips: Dryss gjerne litt ferskrevet ost over. Server med risotto eller smørstekte poteter til.

Vintips: Retten passer godt til en fruktig og ikke alt for kraftig rødvin, gjerne med et fint og syrlig innslag.

 Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .