Perfekt hyttemat

Endelig er det helg igjen, og med fantastisk vårsol er du kanskje på vei til hytta? Her har du den perfekte hyttemat – langtidsstekt svinenakke! Sett den i ovnen på morgenen, og du har fantastisk mat i vente etter skituren!

Dette trenger du: 1 kg surret svinenakke 2 tomater, delt i to 2 dl sjampinjong 3 sjallotløk, delt i to 4 hvitløksfedd 2 røde paprika, delt i store biter 1/2 dl olivenolje 3 ss tomatpuré 1/2 rød chili eller tabascosaus 1-2 ts salt 1/2 ts pepper

Oppskriften er beregnet på fire personer.

Slik gjør du:

  1.  Gni inn svinenakken med salt og pepper
  2. Brun svinenakken i gryta
  3. Tilsett alle ingrediensene
  4. Sett inn i ovnen på 85 grader. Steken er ferdig når termometeret viser 60-65 grader, dette tar ca åtte timer
  5. Ta ut steken, bruk enten en stavmikser eller hell alle ingrediensene i en blender
  6. La ingrediensene koke på høy varme i fem minutter
  7. Smak til med salt, pepper og tabasco

Server gjerne med ris eller potetpurré.

Tips:

Skru opp temperaturen på slutten for å få retten raskere ferdig.

Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .