Pasta med steinsopp – skogens diamant!

Sopp er mathøstens følgesvenn. Kantarell er skogens gull – og steinsopp dens diamant! Prøv steinsopp i pasta med løk og persille – en sikker vinner!

Til denne retten trenger du:
  • 4-5 dl steinsopp i skiver
  • 2 stk hakket sjalottløk
  • 3 fedd hakket hvitløk
  • 2 ss hakket persille
  • 6 ss smør
  • 2 ss god olivenolje
  • salt og pepper
  • 120 gr pasta
  • 2 ss parmesan eller lignende ost

Denne oppskriften er beregnet til 4 personer.

Slik gjør du:

Koking av pasta:

  1. Kok pasta i rikelig med vann og salt
  2. Hell av vannet, men spar 4 ss av kokevannet

Steke soppen:

  1. Stek soppen på middels varme sammen med smøret
  2. Tilsett sjalottløk og hvitløk
  3. Senk varmen når alt har fått en gyllen farge
  4. Tilsett pasta rett i stekepannen sammen med olivenolje, salt, pepper og persille
  5. Riv ost over

Vel bekomme!

Hvorfor ikke prøve flere pastaretter? Nytelser er proppfull av enkle oppskrifter og lytterfavoritter. Boka kjøper du gjennom oss.

Publisert .
Arkivert under , , .