Ovnstekt kyllingbryst med soppsaus

Er du lei av fredagstacoen? Prøv deg på en ovnstekt kyllingbryst med soppsaus. Det setter virkelig fart på helgekosen!

Til denne retten trenger du:
  • ca. 800 g kyllingfilet av godt merker (Holte, Louvise eller Stange)
  • 4 dl sopp
  • 2 skivede sjalottløk
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 2-3 ss hakket estragon
  • 1 dl hvitvin (kan sløyfes)
  • 2 dl kyllingkraft
  • 2 dl creme fraische
  • 2 ss smør
  • saften av en halv lime
  • ca. ½ ts gurkemeie
Perfekt tilbehør er:
  • ris
  • sukkererter

Slik gjør du: 

  1. Bland smør, halvparten av estragonen og halvparten av limen.
  2. Fordel smøret under skinnet på kyllingen.
  3. Salte og pepre kyllingen på begge sider
  4.  Stek kyllingen i to minutter på hver side.
  5.  Sett kyllingen inn i ovnen på 150 grader med steketermometer. Stek til termometeret viser 62 grader (tar ca. ti minutter).
  6.  Stek sopp og løk i samme pannen som du har stekt kylling.
  7.  Øk varmen og tilsett hvitvin. Kok ned til halvparten og tilsett kyllingskraften. Kok ned til halvparten, senk varmen og tilsett creme fraische. Rør jevnlig og kok ned til sauskonsistens.
  8.  Tilsett gurkemeie, estragon, limesaft, salt og pepper.

NB! Kyllingen er rosa når den holder 62 grader, men varmen fortsetter å stige til ca. 67 grader når den er tatt ut av ovnen, som er perfekt.

Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .