Ovnsstekte poteter med Västerbotten-ost

Et perfekt tilbehør til helgekosen!

Til 4 porsjoner
  • 800 gram poteter
  • En bunt asparges
  • En lang paprika
  • Et nett sjalottløk
  • 100 gram tørrsaltet bacon
  • 150-200 gram Västerbotten-ost (Parmesan eller Gryere kan også brukes).
  • 1 dl nøytral olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 tsk. tørket rosmarin
  • salt og nykvernet pepper
NB! Alle mål er cirka.  

Dette er det perfekte tilbehøret når man skal lage mat til mange personer og man ikke har så mye utstyr. Sist jeg serverte dette så var det sammen med oksefilet med rødvin saus og noen gode flasker vin.

  1. Sett ovnen på 230 grader varmluft
  2. Del potetene i båter (Best resultat blir det om du legger potetene i vann i ca. 20 minutter for å få ut stivelsen).
  3. Hell oljen i en skål, og knus hvitløken og legg den i sammen med rosmarinen.
  4. Legg potetene i en ildfast form og hell over oljen. NB! Det er viktig at potene er helt tørre ellers vil ikke oljen feste seg til potetene. Tørk dem godt av med papir eller  fem minutter i ovnen.
  5. Del opp paprika, asparges og løk i passende biter, fin-kutt bacon bland i  etter at potetene har stekt i 15 minutter. Bland alt godt og tilsett evt. litt mer olje.
  6. Ta ut formen når potetene begynner å bli gyldne, strø så over revet ost
  7. Server når osten har begynt å få farge.

Vel bekomme!

Hilsen

signatur christer

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .