Ovnsstekt kyllingbryst med råstekte poteter

Bli kyllingkonge på kjøkkenet! Christer viser deg hvordan kyllingen blir helt perfekt.

Til kyllingen
  • 4 kyllingbryst, normal størrelse
  • 2-3 ss. olivenolje
  • 1-2 ts sitronsaft
  • Friske urter, for eksempel rosmarin
  • ½ ts knust fennikelfrø
  • Salt og pepper
  • Litt hyssing
  • Poteter som tilbehør
  Til sausen
  • 1 dl Jacobs kyllingkraft eller liknende
  •  1 dl fløte eller Crème Fraîche
  • ½ ts sitron
  • 1-2 ts soyasaus
  • Salt, pepper og frisk urter for eksempel persille

Kylling er en delikatesse når den er stekt riktig. Den må absolutt ikke være rå, men steker man den for lenge så blir den tørr og kjedelig. Litt marinering, pluss at brystene er romtempererte når du steker dem, er første og andre bud.

Det er ikke vanskelig at steke et kyllingbryst perfekt, men det trengs litt konsentrasjon. Etter marinering og temperering setter man brystet inn i ovnen på 150 grader med steketermometer.

 

Kyllingen

  1.  Legg litt urter og krydder mellom fileten og brystet, og knyt kyllingen forsiktig med hyssing
  2. Legg brystene i en skål sammen med alle ingrediensene, og mariner i ca 30 minutter i romtemperatur
  3.  Stek brystene på middels/høy varme til de har fått farge på begge sider (ca 2 minutter på hver side)
  4. Sett et termometer i det tykkeste delen og stek til termometeret viser 65 grader
  5. Hvil brystene i fem minutter, før du skjærer i dem

 

Potetene

  1. Skiv potene i 4-5 millimeters tykkelse
  2.  Vend dem i olivenolje, salt, pepper og eventuelt litt urter
  3. Stek dem i stekepanne til de har fått farge
  4. Legg potene i ovnen sammen med kyllingen

De skal være sprø utenpå og myke inni.

 

Sausen

  1.  Hell kyllingkraft i den samme stek pannen som du stekte kyllingen i
  2. Rør inn fløten/Crème Fraîche og kok opp.
  3. Smak til med sitron, soyasaus, salt og pepper.
  4. Dryss over persille før servering, på både kylling, poteter og saus

 

God helg!

Hilsen

signatur christer

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .