Ovnsbakt laks med pasta, asparges og gremolata

Ovnsbakt laks er en meget populær klassiker. Hvorfor ikke lage den med pasta og gremolata til?

Til laksen: 
  • 4 skinn- og benfrie laksefileter á 200 g
  • Maldonsalt
  • Olivenolje
Til gremolata: 
  • 3 ss hakket persille
  • 2 hvitløksfedd
  • Hakket raspet skall fra en liten sitron
  • 2 ss olivenolje
Til aspargesen: 
  • En bunt grønn asparges
  • 2 ss salt
  • 2 ss sukker
Til pastaen:
  • 4 porsjoner båndspagetti
  • 2 eggeplommer
  • 30 g smør
  • 3 ss kokevann fra pastaen

Oppskriften er beregnet til fire personer.

Slik gjør du: 

Laks:

  1. Pensle olivenolje på laksefiletene og strø på maldonsalt og litt pepper
  2. Bak den i ovnen på 200 grader i ca 7 minutter
  3. Fisken er ferdig når den er svakt rosa inni. Skjær et kutt for å se. Husk at laks er bedre litt for rå, enn for godt stekt

Gremolata:

  1. Blant alle ingrediensene sammen

Asparges:

  1. Skrell aspargesen, og kutt av den nederste delen
  2. Kok opp 1 liter med litt salt og sukker
  3. Del aspargesen i tre deler, og kok dem i 3-6 minutter avhenging av tjukkelsen
  4. Hell av vannet, og ha aspargesen over i iskaldt vann
  5. Tørk av aspargesen på et papir før den blandes i pastaen

Pasta:

  1. Kok pastaen 1 minutt kortere enn anvist på pakken
  2. Hell av vannet, men spar ca 3 ss vann
  3. Hell pastaen tilbake i kjelen
  4. Tilsett 3 ss av pastavannet, smøret, salt og pepper i aspargesbitene
  5. Kok videre i ett minutt under stadig omrøring
  6. Ta kjelen av plata, og rør inn eggeplommen og 2 ss gremolata

Server laksen liggende på en astasend, med ekstra gremolata og en flaske god olivenolje ved siden av.

Publisert .
Arkivert under , , , , , .