Omelett med kantareller

Christer har vært på tur til Piemonte og har laget omelett med ekte italienske ingredienser. Lær deg å lage en fantastisk omelett!

Til denne retten trenger du:
  • 6 egg - så ferske som mulig
  • 3 dl kantareller
  • 2 ss. smør
  • 2 ss. crème fraiche
  • 1 ss. hakket persille
  • 2 ss parmesan
  • trøfler (som tilbehør - kan sløyfes)
  • spekepølse (som tilbehør - kan sløyfes)

Denne oppskriften er beregnet til 2 personer.

Slik går du frem:

Husk på å vispe eggene passe, ikke for lenge – og stek omeletten på svak varme.

  1. Rør  eggene sammen og tilsett en teskje salt.
    og litt nykvernet pepper.
  2. Legg soppen i en middels varm stekepanne. (Hvis soppen er nyplukket og fuktig er det viktig å steke den i tørr panne først, slik at den slipper væske. Tilsett  smør når væsken er fordampet).
  3. Tilsett Crème fraiche og rør godt om.
  4. Tilsett egg
  5. Stek i ett minutt slik at stekeflaten blir gylden
    brun.
  6. Sett ned på lav varme og la omeletten steke seg
    sakte ferdig slik at den blir litt kremet.
  7. Strø over revet parmesan og persille.

Tips: Det er enklest å steke omelett i en teflonpanne. Server gjerne sammen med spekepølse og trøfler.

Finn flere gode og enkle høstoppskrifter oppskrifter i Christers boksuksess Nytelser! Boka er stappfull av lytternes favorittoppskrifter fra Nytelsesfredag. Kjøp den her ved å sende navn og adresse.

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , .