Nydelig t-bone steak!

Nyt helgen med en nydelig, smakfull og saftig steak.

Dette rekker til 4 porsjoner:
  • Ca 1.5 kilo T-bone steak. Helst i ett stykke, men to går også bra.
  • Parmesanost
  • Rosmarin
  • Hvitløk
  • Olivenolje (gjerne i en skål med olje, sitroncest, frisk rosmarin, tørket chili, pepperkorn)
  • Nøytral olje
  • Smør
  • Salt (gjerne tørket sitronsalt. Oppskrift finner du her)
  • Pepper

Vanligvis når man får kjøtt servert i Italia, er det kun stekt kjøtt, salt, pepper og eventuelt en liten sitronskive.

Denne oppskriften er annerledes, og en variant av en T-bone steak jeg fikk servert på en uterestaurant i Verona en varm sommerkveld. Måltidet var helt fantastisk og med utrolig gode smaker. -Christer

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 150 grader. Ta ut kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter for steking. Gni inn kjøttet med  salt, pepper og rosmarin. Sett en hvitløk på en gaffel og gni kjøttet inn med hvitløken.
  2.  Varm opp en jernpanne, tilsett nøytral olje. Brun kjøttet på begge sider på høy varme.
  3. Senk varmen og tilsett smør, frisk rosmarin og noen knuste hvitløkfedd. Øs smøret over kjøttet.
  4. Sett kjøttet inn i ovnen og stek til termometeret viser 59 grader.
  5. La steaken hvile i minimum 10 minutter.

 

Serveringstips

Serverer kjøttet sammen med skåler med revet parmesanost, salt og olivenolje.
Pepper fra pepperkvern og en frisk sitron er også godt til. Husk å la kjøttet hvile.

Server med en god Valpolicella Ripasso.

 

God helg!

Hilsen

signatur christer

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .