Morsans eggelikør

Påsken er rett rundt hjørnet og det er tid for en klassiker fra Nytelsesfredag!

4 porsjoner:
  • 4 eggeplommer
  • 2½ dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1½ dl kokt kald melk
  • 2 dl konjakk

Dette er min mors oppskrift, og jeg er vokst opp med denne eggelikøren. Jeg lager én flaske eggelikør i året, og den drikkes på langfredag og på påskeaften. Skal du være ekstra fin, bør du bruke vaniljestang i stedet for vaniljesukker, da får du fine svarte prikker i likøren, og den smaker enda bedre. Bruker du bourbon-vaniljestang, holder det med en halv fordi den er så aromatisk.

 

Slik gjør du

  1.  Visp sukker og eggeplommer til eggedosis.
  2. Tilsett resten av ingrediensene.
  3. Hell over på flaske, og legg i fryseren, det kan være lurt å ikke fylle flasken helt full i tilfelle eggelikøren fryser. Eggelikøren er klar etter to timer, men kan ligge fryseren i lang tid.

 

Serveringstips

Skal man være ekstra fin kan man bruke vaniljestang i stedet for vaniljesukker, da får man fine svarte prikker i likøren og den smaker enda bedre. Bruker man bourbon vaniljestang holder det med en halv fordi den er så aromatisk.

 

Perfekt til is

Eggelikøren kan nytes iskald i glass til kaffen eller alene, men den er også en god partner til påskedesserten. Hell eggelikør over noen kuler med is og topp med friske bær. Det er enkelt og utrolig godt.

Ønsker du en eggelikør som barna kan helle over isen kan du bare følge samme fremgangsmåte, men droppe konjakken.

 

God påske!

Hilsen

signatur christer

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .