Limoncello og sitronsaft

Nå er det høysesong for sitroner, så da er det klart for to herlige sitrontips. Det første er sitronlikøren over alle sitronlikører: Limoncello.

Til limoncello:
  • vodka 40 % eller 60 %
  •  2 dl sukker kokt sammen med 1 dl vann (Sukkerlake)
  • Saften av fire sitroner
  • Skallet av 4 sitroner. Kun det gule, ikke noe av det hvite, det smaker bittert
  Til sitron- og urtesalt:
  • 2 dl salt
  • skallet av to sitroner
  • En liten krukke urter, for eksempel rosmarin

Likøren blir bedre om den lagres sammen med skallet opp mot tre måneder. Minst en uke.

 

Slik gjør du

  1.  Riv sitronskall i en bolle
  2. Skvis saften av sitronene og hell skall og saft i en lagringsflaske.
  3. Tilsett alkoholen
  4. La stå i minst en uke
  5. Tilsett sukkerlaken
  6. Når likøren er ferdig, kan du oppbevare den i fryseren. Nyt et glass etter maten eller hell over den over sitronsorbet.

 

Så et tips når man har sitronskall og urter til overs; sitron- og urtesalt.

  1. Bland alt sammen og knus det med en stavmikser eller blender
  2. Spre saltet på en bakeplate og sett den inn i ovnen på 50 grader i ca en time
  3. Kjør blandingen med en stavmikser eller blender en gang til

Perfekt til å strø over fisk- og kjøttretter.

 

Vel bekomme!

Hilsen

Christer Berens

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , .