Lammesadel til høsthelger!

Høst er lammets tid! Nå får du billig og nydelig ferskt lam i butikkene. Prøv deg på Christers lammesadel!

Til denne retten trenger du:
  • 2 kg lammesadel.
  • 2 dl. lammekraft - gjerne Jacobs.
  • 2 dl. hvitvin
  • 200 gr. smør
  • 3 ss. persille
  • 1 ss. sterk sennep
  • salt og pepper

Oppskriften er beregnet på 6-8 personer.

Slik lager du lammet:
1. Sett ovnen på 230 grader.
2. Gni inn salt og pepper i lammet.
3. Sett inn i termometer i den tykkeste delen av lammet og still den på 55 grader.
4. Legg lammet på en rist med en langpanne under og hell på hvitvin.
5. Sett inn lammet i ovnen og stek til det er 55 grader.
6. Ta ut lammet og la det hvile i minimum 20 minutter.
7. Sett inn igjen i lammet og stek til det er 60 grader.
8. Ta ut igjen lammet og la det hvile i minimum 20 minutter.

Slik lager du sausen:
1. Hell sky fra lammet i en kjele og kok opp.
2. Tilsett lammekraften og kok i et par minutter.
3. Senk varmen og visp inn smøret inn små deler.
4. Smak til med sennep, salt og pepper. Og tilsett persille.

Server med sesongens grønnsaker!

Tips
1. Hvis de smale filene som sitter på undersiden av sadelen er tilstede, så anbefales det å skjære ut å steke dette for seg.
2. Be slakteren å rute fettet på oversiden av kjøttet.

Er du på jakt etter flere oppskrifter på fristende kjøttmiddager? Ta en titt i Christers bokunviers, og sikre deg en god prisavtale med oss i dag!

 

Publisert .
Arkivert under , , .