Lammebog med hvitvin og rotgrønnsaker

Høsttid er lammetid. Disk opp med en herlig helgemiddag: lammebog med hvitvin og rotgrønnsaker.

Til denne retten trenger du:
  • 1 lammebog
  • 2 dl hvitvin
  • 1 dl vann
  • salt og pepper
  • 1 løk
  • 2 dl rotgrønnsaker
  • 4 hvitløksfedd

Begynn slik:

  1. Sett ovnen på 210 grader
  2. Gni inn kjøttet med salt og pepper
  3. Legg lammet i en langpanne
  4. Kutt opp løk og grønnsaker og legg de i langpannen samme med lammet
  5. Tilsett vin og vann og sett langpannen inn i ovnen
  6. Senk varmen til 90 grader etter 15 minutter
  7. Stek i 5-6 timer

Så lager du sausen:

  1.  Sil kraften fra langpannen og kok den opp. Skal reduseres til 1,5 dl.
  2. Senk varmen og rør inn smør (smak til)

Til slutt lager du grønnsakene:

  1. Ta 1 kg rotgrønnsaker etter egen smak og 3 poteter som du kutter opp i sukkerbitstørrelse
  2. Bland inn 5 ss med olivenolje og krydre med salt og pepper
  3. Sett ovnen på 220 grader varmluft og stek grønnsakene i ca 35 minutter

Serveringstips: Til denne retten passer det godt med en kraftig rødvin.

Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .