Lag din egen julegløgg!

Endelig er desember her! Julegløggen er en selvskreven gjest blant alle godsakene. Lær deg hvordan du lager din helt egen! Christer viser deg hvordan.

Med disse ingrediensene får du en supergod gløgg:
  • 1 flaske rødvin
  • 10 cl madeira eller portvin (kan sløyfes)
  • 10–15 cl vodka, rom eller konjakk – eller aller best: P4s egen julesnaps
  • Anbefalte krydder (sløyf de du ikke har):
  • 1 hel kanelstang
  • 20 hele kryddernelliker
  • 1 liten bit ingefær
  • 1 knust stjerneanis
  • 1 ts kardemommefrø
  • ½ pomeransskall
  • litt appelsin-, sitron- eller mandarinskall
  • 2–2,5 dl sukker (helst brunt sukker)

Slik gjør du:

  1. Varm 1 dl rødvin, tilsett alle krydderier og la det koke noen minutter slik at smakene trekkes ut. Tilsett sukker.
  2. Tilsett resten av vinen. Fra nå av må ikke gløggen koke, for da forsvinner alkoholen.
  3. Tilsett så brennevinet.

Serveres sammen med rosiner og hakkede mandler, samt pepperkaker, gjerne med litt gorgonzola.

 Tips! Lag gjerne en barnevennlig variant også. 

Barn skal også ha det litt spesielt før jul, så hvorfor ikke servere denne i familieselskapet!

Bruk ugjæret, rød druesaft eller solbærsirup i stedet for vin. Smak til med sukker, og legg i en liten kanelstang og et par nellikspiker. Tilsett mandler og rosiner. Gløggen varmes opp til kokepunktet på samme måte som vanlig gløgg. Pass bare på at den ikke blir for sterkt krydret!

Den store julekokeboken

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Den store julekokeboken.

Publisert .
Arkivert under , , .