Knallgode sliders

Lyst på et knallgodt alternativ til taco? Prøv hjemmelagde sliders – fantastisk smak og like sosialt!

For å lage 10-12 sliders trenger du:
  • 500 gram kjøttdeig
  • 1 egg
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk pepper
  • ønsket tilbehør

Hva er sliders?

Slider er miniburgere som serveres på toast med et utvalg av dip, salat, tomat, løk og ovnstekte båtpoteter.
Konseptet er enkelt: stek opp tre-fire miniburgere per person, pluss toast. Sett så alt på bordet sammen med dip og tilbehør og la hver og en lage sin egen slider etter smak.

Slik gjør du:

  1. Bland alt godt sammen. Forme til små burgere som du steker på høy varme ca to minutter på hver side. La de hvile på en rist og sett inn noen minutter i ovnen for servering.
  2. Lag så toast av loffskiver. Bruk et vannglass til å skjære ut rundinger som du smører.Stek i ovnen på 225 grader til de blir gylne.
  3.  Skjær poteter i båter og krydre med salt, pepper, paprikapulver, litt cayennepepper. Stek i 225 grader til de er gyldne, ca 45 minutter.

Fyll så med ønsket tilbehør:

– Marinert sjallottløk: skjær løken i ringer legg i plastpose og strø over 1 tsk salt og en tsk sukker per løk. Rist posen og la ligge i ca en time.

– Aioli: Majones blandet med hvitløk, salt, pepper og litt sitron

– Muggost-dressing: 4 ss. muggost og 2ss creme fraiche røres sammen og smakes til med pepper og evt, litt sitron.

– Tomatdressing med caynnepepper og jalapeños: Bland 5 ss. creme fraiche med 1ss. tomatpure, 1 tsk hakket jalapenos, 1 knivsegg cayennepepper og litt salt.

– Guacamole: 1 avocado, 2ss. limesaft eller sitron, 1 tsk hakket jalapeños, 3 ss. hakket tomat oh 1 tsk salt. Mos avocado og bland inn resten av ingredisensene.

Server med tomat og salat.

Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .