Karamelliserte plommer med råkrem og mandelflarn

Gå høsten i møte med en fantastisk helgedessert. Karamelliserte plommer med råkrem er ren og skjær nytelse!

Til plommene trenger du:
  • 500 g plommer
  • 150 g mandelkjeks
  • 2 ss smør
  • 1 dl sukker
  • 2 ss sitronsaft (kan sløyfes)
  • krydder (stjerneanis, vanilje, hel kanel)
  • 3 ss cognac
Til råkremen trenger du:
  • 2 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 3 dl pisket kremfløte

Slik lager du plommene:

  1. Del plommene i to og ta ut steinene.
  2. Smelt smøret og sukkeret i en stekepanne (her er det best å bruke teflon).
  3. Tilsett plommene når sukkeret har smeltet, og tilsett krydder og sitronsaft.
  4. Knus mandelkjeksen i hånden og strø over.
  5. Øk varmen. Tilsett cognacen og tenn på.

NB: Flamberingen kan sløyfes. Husk å ha et lokk for hånden for å slukke flammene.

Så lager du råkremen:

  1. Visp eggeplommene og sukkeret til eggedosis.
  2. Bland inn den piskede kremen.

Server plommene og råkremen sammen, gjerne med litt iskrem på toppen.

Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .