Kanongod bacalao

Fredag igjen – denne gangen byr vi på en klassiker. En kanongod bacalao!

Dette trenger du:
  • 600 g tørr klippfisk
  • 2 løk, i store båter
  • 8 hvitløkfedd, delt i to
  • 600 g poteter, skrelt og skiver
  • 400 g tomater i boks
  • 1 rød paprika, uten frø, delt i store båter
  • 1 grønn paprika, uten frø, delt i store båter
  • 30 sorte oliven
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 dl olivenolje
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl vann
  • 3 ss timian, hakket
 

Tilberedningstid: 3 timer
Vanskelighetsgrad: Lett
Pris: Middels
Redskap: En stor ildfast form

Denne oppskriften er beregnet til 8 personer

Slik går du frem:

  1. Legg klippfisken i vann i to dager. Skift vann en gang.
  2. Legg alle ingrediensene lagvis i en ildfast form og hell over olje, vin og vann. Dryss over timian.
  3. Bak i ovnen i 2 1/2 time på 170 grader. Kvern sort pepper over formen.

Publisert .
Arkivert under , , .