Jordskokksuppe med kamskjell, sopp og bacon

La deg friste av deilig høstsuppe med jordskokk, kamskjell, sopp og bacon – perfekt som forrett og hovedrett i høst!

Til denne retten trenger du: til suppen:
  • 500 gram jordskokk
  • 100 gram vårløk
  • 2 dl fløte
  • 2 dl vann
  • 1 dl konsentrert kyllingkraft
  • 0,5 dl olivenolje
  • saften av en halv sitron
  • 100 gram tørr saltet bacon
  • 1 dl shiitakesopp
  • 4 kamskjell delt i to
  • 2 ss smør
  • salt og pepper
til urteolje:
  • 1 dl olje - gjerne en blanding av oliven og nøytral olje
  • 3 ss hakket persille
  • 2 ss hakket gressløk
  • 1 fedd hvitløkk
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Lag først suppen:

  1.  Skrell jordskokken og hakk løken. Legg de i en gryte sammen med smør og stek på svak varme i to minutter.
  2. Tilsett fløte, vann, kyllingkraft og olivenolje og kok jordskokken mør.
  3. Bruk en stavmikser eller kjør suppen i en blender.
  4. Hell suppen tilbake i gryten tilsett eventuelt litt mer fløte/vann om suppen er for tykk. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt mer sitronsaft.
  5. Stek bacon sprøtt og avkjøl. Skjær så baconet i små biter.
  6. Stek soppen med litt smør i samme panne som baconet til den blir litt gylden og sprø.
  7. Pensle litt olje på kamskjellene og stek dem på en side i en varm teflonpanne til de får en gylden farge.

Lag så urteolje til å ha over:

  1. Kjør ingrediensene i en blender og hell over i en gryte. Varm opp til ca 60 grader og avkjøl.
  2. Om ønskelig kan urteoljen siles, men det trengs ikke.

Servering:

Hell den varme suppen i dype tallerkener og legg i kamskjell med stekesiden opp. Dryss over bacon og sopp og avslutt med å dryppe over urteolje.

Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , , , , .