Hvite asparges med sitronkrem

Nå er våren her – og da frister det med lett mat! Asparges blir gjerne brukt som forrett, ofte spiller den på lag med skinke. Prøv den sammen med sitronkrem!

Til denne retten trenger du: Aspargesene
  • 800 g hvit, frisk asparges
  • 1 dl hvitvin
  • vann
  • 1 sitron
  • 1 tsk salt og 1 tsk pepperkorn
  • 50 g smør
Sitronkremen
  • 200 g smør
  • 1 sitron
  • 2 ss gressløk
  • salt og pepper

Denne oppskriften er beregnet til 4 personer.

Slik går du frem:

  1. Skrell aspargesen
  2. Varm opp vann, smør og hvitvin i en stekepanne
  3. Legg inn asparges. Vannet må dekke.
  4. Tilsett salt og pepperkorn
  5. Del sitronen i skiver og legg i vannet
  6. Varmes (ikke kokes) i 20 minutter

Så lager du sitronkremen:

  1. Visp smøret hvitt
  2. Tilsett sitronsaft og sitronskall etter smak
  3. Tilsett salt, pepper og gressløk

Publisert .
Arkivert under , , .