Helstekt ytrefilet – tilberedningstips!

En saftig biff er super helgemat. Her får du våre tilberedningstips!

Til dette trenger du: kjøttet:
  • ytrefilet eller annen stek av eget ønske
sopp- og løksausen:
  • 8-10 sjampinjonger i skiver
  • 2 sjalottløk i ringer
  • 1 dl oksekraft
  • 1 dl rødvin
  • 100 g smør
  • salt og pepper
urteoljen:
  • 2 fedd hvitløk
  • bladene fra fire stilker rosmarin
  • ½ ts salt
  • ½ ts grovkvernet pepper
  • ½ ts revet limeskall
  • 1 dl olivenolje
  • saften av ½ lime

Slik gjør du:

  1. Stek gjerne kjøttet dagen i forveien med olje og rosmarin
  2. Bruk steketermometer, ta ut ved 60 grader

Så lager du sausen:

  1. Stek løk og sjampinjonger sammen med litt smør på svak varme i ca. 10 minutter.
  2. Tilsett saften fra kjøttet.
  3. Øk varmen. Tilsett oksekraft og rødvin og kok et par minutter.
  4. Senk til laveste varme og rør inn smøret.
  5. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med egen urteolje:

  1. Knus alt i en morter, og rør inn olivenoljen og saften av limen. Alle mengder er omtrentlige, og etter smak.

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .