Helstekt entrecôte med rødvinssaus og ovnsstekte poteter

Perfekt helgekos: slik steker du deg frem til fantastisk biff!

Til biffen trenger du:
  • 2 kilo kjøtt
  • 2-3 dl løk i skiver, gjerne en blanding av rødløk, gul løk og purreløk
  • 3 knuste hvitløkfedd
  • 1 ts sukker
  • 2 dl vann
  • 2 dl rødvin
  • Ca. 50 gram smør
  • Ca. 2 ts salt
  • Ca. 1 ts pepper
  • Ca. 1 ts tørket rosmarin
Til rødvinssausen trenger du:
  • Sjy fra stekingen
  • Ca. 200 gram smør
  • 2 ss hakket persille
  • Salt og pepper
Til båtpotetene trenger du:
  • 1 kilo poteter
  • 5 ss nøytral olje
  • Ca. 2 ts salt
  • Ca. 1 ts pepper
  • 2 ss fersk rosmarin (kan bruke 1 ts tørket).
  • 4 knuste hvitløkfedd

Oppskriften er beregnet på 8 personer.

Slik steker du biffen:

Den perfekte og enkleste stekemåte: Ingen forsteking i panne og sausen lager nesten seg selv.

  1. Ta ut kjøttet av kjøleskapet og ta ut av emballasjen. La det gjerne ligge på benken i to timer.
  2.  Gni kjøttet inn med salt, pepper og rosmarin i god tid før det skal stekes.
  3. Sett ovnen på 225 grader.
  4. Bland løken med sukker og legg det i en ildfast form.
  5. Sett en rist over og legg på kjøttet.
  6. Legg smøret i skiver på kjøttet (bruk en ostehøvel).
  7. Sett kjøttet inn i ovnen og stek i 10 minutter.
  8. Senk deretter varmen til 150 grader og tilsett vann og vin i formen.
  9. Ta ut kjøttet når termometeret viser 59 grader. Det tar ca. 1,5 time.
  10.  La kjøttet hvile på rist i minimum 20 minutter. Gjerne 1 time. (Blir kjøttet kaldt så er det bare varme på igjen, men husk da å hvile kjøttet minimum 5 minutter).

Slik lager du rødvinssausen

  1. Hell sjyen og løken fra langpannen i en bred kjele.
  2. Kok på høy varme og reduser til ca. 2 dl væske gjenstår (rør med en visp så går det mye fortere).
  3. Sil bort løken og senk varmen til det laveste.
  4. Rør inn like mye smør som det er væske.
  5. Krydre med soyasaus og ca. 1 ts salt og pepper
  6. Tilsett persille rett før servering.

Og slik lager du ovnsstekte poteter

  1. Del potetene i to eller fire båter
  2. Legg i kaldt vann. Gjerne en time eller mer slik at stivelsen går ut
  3. Sett ovnen på 240 grader
  4. Tørk potene slik at de er helt tørre
  5. Bland alle ingredienser og sett inn i ovnen.
  6. Rør i potetene ca. hvert tiende minutt
  7. Potetene er klare når de er møre

Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .