Helstekt entrecôte av elg med soppsaus

Ingen ting er som en enkel viltmiddag til høstkvelder. Gjør deg klar for helstekt entrecôte!

Til entrecôten:
  • 800 g entrecôte av elg
  • 1 ss. einebær
  • 2 ss smør
  • Salt og pepper
Til sausen:
  • 2 middels store sjalottløk i skiver
  • 10 middels store aromachampignoner eller annen sopp i skiver
  • 2 dl viltkraft
  • ca 2 dl Crème Fraîche
  • 2 dl rødvin
  • 2 ss. solbærgelé eller annen gelé
  • 2 ss. smør
  • 2 ss. hakkede urter
  • 1 ss. rosépepper

Først lager du entrecôten:

  1. Ta entrecôten ut av kjøleskapet og la den temperes i ca 1 time.
  2. Gni inn med salt, pepper og knuste einebær.
  3. Stek entrecôten på høy varme i en jernpanne, 2 min på hver side.
  4. Senk varmen, tilsett 2 ss smør og  en tsk einebær.
  5. Sett entrecôten inn i ovnen i 20 min på 150 grader, til termometeret viser 58 grader.
  6. La kjøttet hvile på en rist i minimum 20 min.

 

Så lager du sausen:

  1. Kok ut steikepannen med  rødvin og sett til siden.
  2. Stek sopp og løk i smør i samme pannen på middels varme.
  3. Øk varmen og  tilsett viltkraft og rødvin.
  4. Senk varmen og tilsett 1-2 dl Crème Fraîche.
  5. Smak til med solbærgelé 1-2 ss  salt og pepper.

 

Tips: Hvis du vil forenkle sausen, bruker du ferdig viltsaus (for eksempel Jacobs) i stedet for viltkraft og Crème Fraîche.

Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .