Grillet rødspette med sommerens grønnsaker

Sommeren er ikke over og herlig grillmat kan nytes fremdeles. Prøv Christers grillede rødspettefilleter med sesongens grønnsaker!

Til denne retten trenger du:
  • 700 gram rødspettefileter eler annen flatfisk
  • 400 gram fersk løk med stilk
  • 200 gram squash
  • 300 gram tomater
  • 200 gram fennikel
  • 5-6 hakkete hvitløksfedd
  • 1 dl olivenolje
  • 150 gram smør
  • salt og pepper
  • friske urter, eks: persille, dill, kjørvel eller estragon.
  • en form av plåt eller liknende materiale tåler sterk varme

Denne oppskriften er beregnet på 4 personer.

Slik gjør du:

  1. Sett utegrillen på svak varme eller ovnen på 125 grader
  2. Hakk alle grønnsaker og legg i formen, hell over olivenolje og ca tsk salt og en halv tsk pepper.
  3. Rør om godt og sett formen på grillen
  4. Etter fem minutter legges fisken oppå grønnsakene, de filene som er tynne vikes dobbel.
  5. Fordel såsmøret på fisken, bruk gjerne ostehøvel. Salte og pepre etter smak.
  6. Øk varmen til nesten full styrke. (200 grader i ovnen) tilsett friske urter underveis.
  7. Stek i ca 6-7 minutter.

Fristet til å lage flere sommerretter? Flere enkle og smaksrike oppskrifter finner du i bøkene våre.

Publisert .
Arkivert under , , .