Grillede piggvarkoteletter med klarnet smør

Gå en frisk gastronomisk helg i møte med grillede piggvarkoteletter mede klarnet smør. Smakfullt og meget enkelt. Alle kjøkkensjefers favoritt!

Dette utgjør 4 porsjoner. Til piggvaren:
  • 1 kilo piggvar
  • ca 3 ss. smør
  • ca 3 ss. nøytral olje
Til sausen/skyen:
  • 150 gram smør
  • 5 ss. hakkede nøtter. For eksempel hasselnøtter og mandel.
  • Kjøttet av en stor tomat, i terninger
  • 3 ss. hakket persille
  • 1 ss. kapers
  • 1 ss. soyasaus

Lag piggvaren:

  1. Sett ovnen på 150 grader.
  2. Del opp piggvaren i fire like koteletter og krydre med salt og pepper.
  3. Forvarm en stekepanne, helst av jern.
  4. Tilsett olje og smør.
  5. Legg i fisken når smøret har blitt litt brunt. Stek den i ca 2 minutter på hver side.
  6. Sett fisken i ovnen. Fisken er ferdig når kjøttet slipper beinet.

Lag sausen/skyen:

  1. Smelt smør på middels høy varme i ca 2 minutter. Skummet på toppen skal bli svakt brunt.
  2. Fjern alt skum og sett kjelen på skrå slik at melkeproteinene faller til bunns. Hell forsiktig av det klarnede smøret, og sørg for at ikke grumset blir med.
  3. Stek nøttene i en tørr panne på middels varme til de begynner å få farge.
  4. Før servering varmes smøret opp, og man tilsetter nøtter, soyasaus, tomat, kapers og persille.

 

Steketips: Piggvar kan tilberedes på mange måter. Christer foretrekker å steke piggvar i porsjonsbiter. Steker man den hel er sjansen stor for at fisken blir ujevnt stekt. Velger man å filetere fisken, så blir kjøttet ikke like saftig, men fordelen er at man kan bruke beina til å lage saus med. Fiskekraft laget på piggvar er den absolutt beste.

 

Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .