Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell er en perfekt starter på sommermiddagen. Prøv med tomatsalsa smaker det ypperlig!

Til denne retten trenger du:
  • 1 nett med ferske blåskjell
  • 4 tomater
  • 3 sjalottløk eller tilsvarende mengde vårløk
  • 3 fedd hvitløk
  • ¼ rød chili eller litt chilipulver
  • 4 ss. olivenolje
  • saften av en sitron
  • en liten krukke urter for eksempel koriander

Slik gjør du:

Sett ovnen på 250 grader med kun overvarme.

  1. Rens og vask blåskjellene. Hiv de som er i stykker.
  2. Legg blåskjellene i en bred kjele eller stekepanne. Skru på høy varme og sett på lokk.
  3. Kok i ca. 3-4 minutter. Sil fra kraften og spar den til en base i en saus eller fiskegryte.
  4. Finhakk alle ingredienser og bland det sammen med olje, sitron og litt salt og pepper
  5. Ta bort den ene delen av blåskjellet og legg det i en ildfast form og tilsett ca. en tsk. tomatsalsa per skjell
  6. Stek ovnen i ca 3-4 minutter

Server gjerne et glass musserende vin til.

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .