Gammel pastaklassiker i ny drakt!

Har du lyst på en fyldig, smaksrik og litt annerledes pastarett til helgekosen? Bytt ut tomatsausen med rødvin!

ullidivPastadivliliKjttberegnca600-700gp4personerlili1storlklili2gulrtterlili2selleristilkerlili1tssukkerlili1dleller1terningkjttkraftlili10-15einebrliliTrketellerfrisktimianlili3sstomatpurrlili3-4dlfyldigrdvinlili100gsmrliliPersilleliliParmesanliliGodolivenoljeliliGodtbrdliul

Jeg har rett og slett byttet ut tomatene i kjøttsausen med rødvin. Dette gjør at du får en fyldig, smaksrik og litt annerledes pastarett. Det tar litt tid, men vanskelig er det ikke.

Tips: Når man lager en italiensk kjøttsaus er det best å bruke viltkjøtt. Vilt er litt kraftigere i smaken og harmonerer bedre med rødvinen. Men har du ikke tilgang på det kan du fint bruke okse eller svin.

Og når du skal ha pasta til kjøtt bør du velge en bred pasta, som tagliatelle. Hvis du skal ha pasta til fisk er det best å bruke en tynnere variant, for eksempel spagetti.

 

Slik gjør du

  1. Stek kjøttet og hell det i en gryte.Kok ut pannen med rødvin og tilsett i gryta med kjøttet.
  2. Rødvinen bør være redusert til halvparten før du tilsetter den i gryta.
  3. Finhakk grønnsakene og stek de sammen med sukker på svak varme.
  4. Tilsett alle andre ingredienser rett i gryta.
  5. Kok opp og la det putre i fem minutter.
  6. Senk deretter varmen og la gryten stå i ca tre timer.
  7. Kok opp pasta.
    Når pastaen er nesten ferdig kokt heller du av vannet, men ha deretter i en ts vann og smør per porsjon. Dette vil gjøre at pastaen ikke klistrer seg sammen, men at den blir mer delikat.
  8. Server retten med parmesan og persille, eller andre friske urter.

 

Serveringstips

Til denne retten passer det godt med en god rødvin fra Toscana. Sett også din beste olivenoljen og godt brød på bordet.

 

God helg!

Hilsen

signatur christer

Publisert .
Arkivert under , , .