Fløyelsbakt fjelløret med spinat

6. mars lagde Christer Berens herlig fløyelsbakt fjellørret med spinat i P4 Radiofrokost. Ble du inspirert kan du med denne oppskriften prøve å gjenskape den gode matopplevelsen i ditt kjøkken!

til 4 personer
  • 800 g filet av fjellørret
  • 1 sitron
  • Salt og pepper
Saus:
  • 200 g fersk spinat
  • 2-3 dl fiksekraft
  • 2-3 creme fraiche
  • 2 stk hakket sjalottløk
  • 1 sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss smør eller olje
Potetmos:
  • egg
  • poteter
  • persille

Oppskriften er beregnet på fire personer.

Slik gjør du:

Fjellørreten:

  1. Sett ovnen på 140 grader
  2. Legg fisken i en form og riv sitronskall og skivs sitron på. Ha på salt og pepper
  3. Sett inn i ovnen i ca. 10 minutter

Sausen:

  1. Smelt smøret i en stor kasserolle. Tilsett sjalottløken og stek på svak varme ca. 2 minutter
  2.  Tilsett spinaten  og fiskekrafte. Kok til spinaten faller sammen.
  3. Sett hvitløken på en gaffel og rør i spinaten.
  4. Tilsett creme frachen og rør godt.
  5. Smak til med sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.

Potetmosen:
Lag potetmos slik du pleier. Tilsett 2 eggeplommer og 1 ss persille.

Publisert .
Arkivert under , , , , .